Uitleg kapsels


Ovale gezichtsvorm:

Probeer verschillende haarstijlen want bij de ovale gezichtsvorm past eigenlijk alles goed. Iemand met een ovale gezichtsvorm komt goed weg met elke haarlengte.

Rechthoekige gezichtsvorm

Probeer korte tot halflange kapsels als je een rechthoekige gezichtsvorm hebt. Met het volume vooral aan de zijkanten van het gezicht. Een pony is heel mooi bij iemand met een rechthoekige gezichtsvorm. Laagjes kapsels passen ook erg goed.

Ronde gezichtsvorm

Probeer haarstijlen met volume en met het accent op de bovenkant: Draag laaagjes die zo zijn geknipt dat ze mooi rond het gezicht vallen.

Vierkante gezichtsvorm

Probeer kort tot halflange kapsels vooral met laagjes rond het gezicht. Iemand met een vierkante gezichtsvorm kan het best volume bovenop het kapsels dragen. Krullen of golven staan ook erg mooi. Probeer in ieder geval een rond kapsel met volume bovenop het hoofd.

Hartvormige gezichtsvorm

Probeer kapsels op kinlengte of langere haarstijlen. Volume die net onder de jukbeenderen zitten zijn goed voor iemand met een hartvormige gezichtsvorm. Een bobline is zeer mooi.

Driehoekige gezichtsvorm

Probeer kortere kapsels. Veel laagjes zijn erg mooi zeker net boven oorhoogte. Vanuit de kaak beter niet teveel volume. Vooral de haren achter de oren dragen.

Diamantvormige gezichtsvorm

Bijna alles past goed bij een diamantvormige gezichtsvorm. Probeer zowel korte als lange kapsels een pony of laagjes.